MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bakłażan to zdrowe i smaczne warzywo, które nie wymaga...
fot. feherandras/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Bakłażan

Bakłażan to zdrowe i smaczne warzywo, które nie wymaga specjalnego przygotowania (jak np. solenie i odciskanie gorzkiego soku), jeśli okazy są młode. Wystarczy wybierać młodsze sztuki, by można było wrzucać je nawet wprost na ruszt. Nakłuty widelcem bakłażan piecze się 15-20 min, rozkrojony wzdłuż na pół – zwykle 7-8 min, a pokrojony w plastry o grubości ok. 2,5 cm – 2-3 minuty. Jeżeli natomiast chcemy zjeść młodego bakłażana wraz ze skórką, dobrze jest upiec go w folii.

Zobacz również

Posiadali nielegalną broń, kłusowali i pędzili bimber. Grozi im więzienie ZDJĘCIA

NOWE
Posiadali nielegalną broń, kłusowali i pędzili bimber. Grozi im więzienie ZDJĘCIA

Szczeciński challenger z nowym sponsorem. Polfund przekaże pół miliona złotych

Szczeciński challenger z nowym sponsorem. Polfund przekaże pół miliona złotych

Polecamy

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania

W środę zaleje nas fala upału. W Krakowie nawet 33 stopnie! Jak się chronić?

W środę zaleje nas fala upału. W Krakowie nawet 33 stopnie! Jak się chronić?

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi