Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

„Może ktoś się ocknie i nam pomoże”. Mieszkańcy osiedla Koszary w Zamościu mają dość

„Może ktoś się ocknie i nam pomoże”. Mieszkańcy osiedla Koszary w Zamościu mają dość

Przynieś plastik, zabierz roślinę. Wyjątkowa akcja w Poznaniu. “Bądź eko na wiosnę”

Przynieś plastik, zabierz roślinę. Wyjątkowa akcja w Poznaniu. “Bądź eko na wiosnę”

Polecamy

Lampy drogowe OSRAM LEDriving FX. Skuteczne oświetlenie w każdych warunkach

Lampy drogowe OSRAM LEDriving FX. Skuteczne oświetlenie w każdych warunkach

Nie ustaje szum wokół Barbary Nowak. Wybory, prokuratorskie dochodzenie i... książka

Nie ustaje szum wokół Barbary Nowak. Wybory, prokuratorskie dochodzenie i... książka

Nauczyciel musi pracować w trakcie przerwy wielkanocnej? Sprawdzamy

Nauczyciel musi pracować w trakcie przerwy wielkanocnej? Sprawdzamy