Ciasto drożdżowe z miętowym twarogiem z borówkami i kruszonką, kisyło z szynki ze zsiadłym mlekiem i suszonymi jabłkami, kiszeniaki - gołąbki z żurawiną, gruszką i kiszoną kapustą, napitok z maślanki, soku z kiszonych ogórków i wreszcie mastyło jak beszamel z makaronem i grzybami.
To wszystko dzisiaj gorliczanie mogą popróbować w kuchni Andrzeja Polana, nietuzinkowego kucharza i szefa kuchni znanego z kącika kulinarnego "Dzień Dobry TVN" oraz programu "Polska ze smakiem", emitowanego na antenie kanału telewizyjnego Kuchnia+
Praca w kuchni Andrzeja Polana wre od wczesnego przedpołudnia. Wszystko po to, by gorliczanie mogli spróbować serwowanych przez niego czterech różnych dań.
Wideo
Dziennik Zachodni / Wielki Piątek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!