MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
EGCG to epigallokatechina występująca w dużej ilości w...
fot. Matcha and CO/unsplash.com

Naturalne antyoksydanty w żywności – zobacz top 10 najważniejszych związków. Gdzie występują te przeciwutleniacze i jakie mają działanie?

EGCG

EGCG to epigallokatechina występująca w dużej ilości w zielonej herbacie, a zwłaszcza tej sproszkowanej, spożywanej razem z liśćmi (matcha). Antyoksydant ten szczególnie korzystny dla zdrowia jelit i utrzymania prawidłowych parametrów biochemicznych krwi.

Zobacz również

Gra świętokrzyska klasa B, grupa 2. Przed nami 19. kolejka [WYNIKI, TABELA]

Gra świętokrzyska klasa B, grupa 2. Przed nami 19. kolejka [WYNIKI, TABELA]

Kraksa na skrzyżowaniu, ranna pasażerka

Kraksa na skrzyżowaniu, ranna pasażerka

Polecamy

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Brak leczenia może doprowadzić do raka. Nawet 95 proc. pacjentów nie wie, że choruje

Brak leczenia może doprowadzić do raka. Nawet 95 proc. pacjentów nie wie, że choruje