Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gorlice. W ZSZ uczyli się gotować pod okiem restauratora Roberta Sowy. Idea była prosta: jedzenie to nie tylko fast-food

Halina Gajda
Lucyna Prorok, nauczycielka z ZSZ w Gorlicach przyjęła słuszną zasadę - gastronomia wymaga dzisiaj mistrzostwa. Robi więc co może, szuka, gdzie się tylko da, przekonuje, negocjuje - sprowadza do szkoły kulinarne autorytety. By młodzi, na razie nieopierzeni kucharze, mieli się od kogo uczyć, kogo podpatrywać. Tym razem do gorlickiej Budowlanki trafił Robert Sowa ze swoimi współpracownikami. Wespół z uczniami przygotował m.in. kaczkę ze śliwkami, bezowy deser, zimne przekąski. Kto miał okazję skosztować, potwierdzi - było przepysznie. Szkoda tylko, że spotkanie trwało tak krótko, ale czas został zrekompensowany przez książki kucharskie autorstwa Sowy oraz certyfikat ukończenia kursu pod jego okiem. Dla opiekunki - słowa uznania. Wszak trzeba pokazywać młodym, że zupa pomidorowa to nie mieszanka koncentratu, wody i margaryny.

WIDEO: Latamy coraz więcej

Autor: Agencja Informacyjna Polska Press, x-news

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gorlice.naszemiasto.pl Nasze Miasto