Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gorlice. Talarki z cukinii z oscypkiem na podium

Halina Gajda
Natalia Juszyńska z ZSZ w Gorlicach reprezentowała szkołę podczas X Konkursu Sądeckich Szkół Gastronomicznych, w kategorii kucharz. Tematem były małopolskie produkty na europejskim stole. Młoda adeptka sztuki kulinarnej przygotowała talarki z cukinii i oscypka okraszone kiełbasą lisiecką w sosie żurawinowo-jabłkowym z kaszą jaglaną o smaku śliwki suszonej. Zajęła trzecie miejsce pośród dziewięciu uczestników konkursu. Natalię, do konkursu, przygotowała Lucyna Prorok, nauczycielka przedmiotów zawodowych.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gorlice.naszemiasto.pl Nasze Miasto