MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Dyniowe pyszności od Joasi

Halina Gajda
Zalety dyni według Joanny Machyni, gorliczanki, blogerki kulinarnej: niskokaloryczna, można ją podawać na wiele sposobów. Jakich? Ot, pierwszy z brzegu - dyniowy gulasz i placki ziemniaczane.

Po co w dyni wycinać dziury na oczy i kwadratowe zęby, skoro można ją spożytkować znacznie lepiej? I bynajmniej nie chodzi o to, by torpedować amatorów Halloween, aczkolwiek gulasz z dyni albo pikantne gofry znacznie lepiej się sprawdzą. Joanna Machynia, gorliczanka, blogerka kulinarna wie, co mówi.

- Dynia ma bardzo mało kalorii - podkreśla. - A do tego smakuje wyśmienicie.

Joanna pieczeniem zajęła się, gdy córka Oliwa poszła do przedszkola. Wcześniej piekarnik nie zdołał jej w żaden sposób. Teraz, gdy jej pociecha wychodzi z domu, zabiera się za pichcenie.

- Odważyłam się, by pod okiem mamy upiec pierwsze ciasto - zdradza.

Czytaj więcej w najnowszym numerze Gazety Gorlickiej+
od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gorlice.naszemiasto.pl Nasze Miasto