Po co w dyni wycinać dziury na oczy i kwadratowe zęby, skoro można ją spożytkować znacznie lepiej? I bynajmniej nie chodzi o to, by torpedować amatorów Halloween, aczkolwiek gulasz z dyni albo pikantne gofry znacznie lepiej się sprawdzą. Joanna Machynia, gorliczanka, blogerka kulinarna wie, co mówi.
- Dynia ma bardzo mało kalorii - podkreśla. - A do tego smakuje wyśmienicie.
Joanna pieczeniem zajęła się, gdy córka Oliwa poszła do przedszkola. Wcześniej piekarnik nie zdołał jej w żaden sposób. Teraz, gdy jej pociecha wychodzi z domu, zabiera się za pichcenie.
- Odważyłam się, by pod okiem mamy upiec pierwsze ciasto - zdradza.
Czytaj więcej w najnowszym numerze Gazety Gorlickiej+Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?