Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Organizacja Greenpeace, której misją jest ochrona...
fot. 123RF

Czy wszystkie gatunki ryb są zdrowe? Podpowiadamy, jakie ryby warto wybierać, a których lepiej unikać ze względu na zanieczyszczenia

Karmazyn, ale tylko z certyfikatem

Organizacja Greenpeace, której misją jest ochrona bioróżnorodności, w 2010 roku dodała karmazyna do swojej czerwonej listy ryb i owoców morza.

Warto wiedzieć, że ryby tego gatunku potrzebują do rozwoju bardzo dużo czasu, gdyż od 1 do nawet 13 lat!

Ponieważ liczebność karmazynów w wodach morskich z roku na rok znacznie spada, a konsumenci chętnie wybierają ten gatunek ryby, obecne w sprzedaży mogą pochodzić z niekontrolowanego i niezrównoważonego rybołówstwa.

Jeśli bardzo cenisz smak karmazyna, wybierz rybę z certyfikatem MSC.

Zobacz również

PSG opuściło stadion w Dortmundzie bez Mbappe

PSG opuściło stadion w Dortmundzie bez Mbappe

Oto najsmaczniejsze restauracje z Wielkopolski. To one trafiły na prestiżową listę!

Oto najsmaczniejsze restauracje z Wielkopolski. To one trafiły na prestiżową listę!

Polecamy

Ile zarabiają studenci w Polsce? Co trzeci powyżej 4 tysięcy miesięcznie

Ile zarabiają studenci w Polsce? Co trzeci powyżej 4 tysięcy miesięcznie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki